ELVI näkyy maakunnassa


Touko-kesäkuu 2011

Kuopion kaupungin tiedotuslehti uutisoi lähiruoan aluetaloudellisesta merkityksestä sekä paikallisen ruoan tuottajista ja paikallista ruokaa käyttävistä ravintoloista.

Lue juttu täältä


Tammikuu 2011

Savon Sanomat -Sunnuntaisuomalainen uutisoi 23.1.2011 näyttävästi pohjoissavolaisesta lähiruoan tuotannosta ja tuottajista.


Lue lisää täältä
- Savon Sanomat 23.1.2011 - etusivu
- Sunnuntaisuomalainen 23.1.2011 - osa 1
- Sunnuntaisuomalainen 23.1.2011 - osa 2


Marraskuu 2010


ELVI järjesti 2.11.2010 yhdessä Kuopion alueen KOKO-ohjelman kanssa "HYVVEE JA HYVÄN PARASTA" -kekriseminaarin Suonenjoen Futuriassa. Tilaisuuden teemana on paikallisesti tuotetun lähiruoan aluetaloudellinen hyöty.

Lue seminaariohjelma täältä

Kekriseminaarissa 2.11.2010 esitelmöivät pj. Anna-Liisa Happonen Koillis-Savon Tomerista Naisista, TtM (laillistettu ravitsemusterapeutti) Reetta Vänttinen Elintarvikealan viestintä- ja koordinaatiohankkeesta, kehitysjohtaja Timo Melto Puljonki Oy:stä, elintarvikeyrittäjä Jari Laitinen Lempyyn Juuresjaloste Oy:stä, luomuyrittäjä Maija Törmänen Luomutila Ollilta sekä Aki Arjola ja keittiömestari Markus Maulavirta Eat & Joy -maatilatorilta.

Niin ikään neljän alueen kunnan kuntapäättäjät kommentoivat seminaarissa esiteltävän lähiruokatutkimuksen tuloksia. 

Toukokuu 2010

ELVIn toimesta Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen suunnitteli paikallisesti tuotetulle lähiruoalle oman tunnuksen. Lähiruoka-tunnus paikallisesti tuotetulle lähiruoalle löytyy täältä.

Joulukuu 2009


ELVI on mukana yhdessä Ruoka-Suomi -teemaryhmän ja Pohjois-Savon Ammatti- ja Aikuisopiston kanssa järjestämässä Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaaria Kuopiossa 1.-2.12.2009.
Lisää seminaarista täällä

Elokuu 2009
Elintarvikealan viestintä- ja koordinaatiohanke ELVI järjesti yhdessä Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman kanssa Tuunattu Kalakukko -seminaarin
Kuopiossa 28.8.2009



Erittäin korkeatasoisen ja tasoltaan tasaväkisen kukkojen tuunauskilpailun voittivat Kauppis-Heikin koulun ysiluokkalaiset Elina Nissinen ja Iina Hiltunen Iisalmesta opettajanaan Mervi Ollikainen.

Tuomariston pj., MTK:n ruokakulttuuriasiamies Jaakko Nuutila luonnehti voittanutta "pizzakukkoa" erittäin hyvän makuiseksi, rakenteeltaan onnistuneeksi ja ennen kaikkea innovatiiviseksi tuotteeksi, joka varmasti maistuu myös nuorisolle. Lämpimät onnittelut!


Elonkorjuujuhlien yhteydessä 2009 pidetyn Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman Sren
Tuunattu Kalakukko -juhlaseminaarin esitelmät on julkaistu 28.8.2009 ilmestyneessä Patakukko -uutiskirjeessä. Ks. lisää täältä